training_metciscoCisco en NetworkPeople hebben recent de trainingenreeks ‘Design Expert’ afgesloten.

Netwerk-specialisten die een ontwerp maken, komen voor vele keuzes te staan. Het inzichtelijk maken van de keuze mogelijkheden was één van de doelen van deze training. “De verschillende keuzes leren kennen en onderscheiden zodat je voor de klant de beste technieken kunt inzetten om te bereiken wat er functioneel gevraagd wordt”, zegt Ruud Geelen van NetworkPeople.

In tegenstelling tot de meeste trainingen die vaak over een bepaald product of configuratie ervan gaan, waren deze sessies enkel gericht op design vraagstukken met onderwerpen als redundancy, resiliency, schaalbaarheid en onderhoudbaarheid.

Cisco
Voor Cisco is het cruciaal om strategische partners continue van nieuwe informatie te voorzien. “Daarom heeft Cisco in 2014 een reeks van tien Design Expert Trainingen met NetworkPeople gedaan. De consultants van NetworkPeople zijn met deze kennis in staat om business requirements van een klant te vertalen naar een actuele architectuur, design en component keuze”, laat Eric van den Berg van Cisco Nederland weten.

Praktisch
Deelnemers waren vooral enthousiast over de praktische toepasbaarheid van de training: “Tijdens de training over Wireless Design ging het over Multicast en dat er voor de draadloze netwerken een bepaalde instelling noodzakelijk is (Videostream). Deze instelling is een belangrijk detail in de schaalbaarheid. Dat kon ik meteen de volgende dag in mijn rapport bij de klant verwerken”, zegt Niels de Graaf van NGTC.

Het was de eerste reeks trainingen die Cisco en NetworkPeople samen gaven. Alle twintig deelnemers hebben hun certificaat gehaald. Vanwege het succes van de training denken Cisco en NetworkPeople na over een vervolgtraining.